Mõrvas süüdistatavad noormehed astuvad kohtu ette

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Tartu maakohus määras mullu suvel Viljandimaal mehe mõrvas süüdistatavate noormeeste kriminaalasja arutamise 1. novembrile.

Maakohus hakkab Tiit Nüssiku (22) ja Toivo Pärna (23) süüasja arutama uuesti, sest kevadel tühistas Tartu ringkonnakohus neile varem maakohtus langetatud otsuse, ütles Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm ERRi uudisteportaalile.

Ringkonnakohus leidis, et maakohus jättis otsuse piisavalt motiveerimata ning maakohtu otsuse resolutiivosa järeldused ei vastanud tuvastatud asjaoludele.

Kuna maakohus oli otsust tehes rikkunud kriminaalmenetluse seadustiku nõudeid, siis tühistaski ringkonnakohus otsuse ja saatis süüasja maakohtule uueks arutamiseks uues kohtukoosseisus.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi mõrvasid Nüssik ja Pärn mullu 13. juunil Viljandimaal Kolga-Jaani vallas Järtsaare külas 50-aastase mehe ning matsid ohvri surnukeha Järvamaal Türi vallas metsa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles