Harjumaal tabati isehakanud lihunikud

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reporter.ee

Politsei avastas Harjumaal Kose vallas Palvere külas laudast ebaseadusliku tapamaja ning libalihunikud tabati otse lammaste veristamiselt.

Veretöölt tabatud mehed on ka Veterinaar- ja toiduameti inimestele vanad tuttavad, keda on juba aastaid püütud erinevate seaduserikkumiste eest vahele võtta, vahendab Reporter.ee.

Kohaliku politseiniku sõnul oli hoones kaks pooleldi nülitud lammast, 8-9 müügiks valmis lihakeha ning kõrvalruumis 30-40 elus lammast.

Harjumaa veterinaarkeskuse juhataja Vladimir Vahesaar ütles, et hoone ei vastanud ei loomade pidamise ega nende lihaks tapmise ruumidele esitatavatele tingimustele. «Oleme hoidnud silma peal tema tegemistel, kuid siiani on ta alati osanud vaateväljalt ära kaduda,» kirjeldas ta inimestelt loomi kokku ostnud isehakanud lihunikku, kes ajas musta äri aastate viisi.

«Selliseid tegevusi tehakse kohtades, kus on vähem tähelepanijaid. Seda tehakse öösiti ja nädalavahetustel,» rääkis Vahesaar ebaseaduslikust loomade veristamisest.

Ametnikeni jõuab selliseid teateid aga harva. «Raske ütleda (kui palju Eestis nö mustalt tapetud loomade liha liigub – toim.), aga tõenäoliselt suhteliselt vähe, ei ole kuulda, et kuskil väga paljud sellega vahele oleks jäänud,» kommenteeris Harjumaa veterinaarkeskuse juhataja asetäitja Arvi Raie.

Hädatapmiseks müüdavaid loomi reklaamitakse sageli ka näiteks Maalehes, kuid seaduserikkujateni jõudmist takistab kõnekaartide numbrite kasutamine kuulutustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles