Kaitsevägi kogus Nursipalu harjutusvälja kohta elanikelt tagasisidet

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväelased. Illustreeriv foto.
Kaitseväelased. Illustreeriv foto. Foto: Toomas Huik

Kaitseväe peastaabi ülema brigaadikindral Riho Terrase kinnitusel vajab Eesti kaitset kogu territooriumi ulatuses ning seetõttu peavad ka harjutusväljad paiknema riigi eri piirkondades.

Täna viis kaitsevägi Võrumaal Nursipalus läbi näidislaskmisi raskerelvadest, et teha täiendavat müramõõtmist ning koguda elanikelt tagasisidet, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Näidislaskmise miinipildujatest ja teistest raskerelvadest korraldasid kaitseväelased Rõuge ja Sõmerpalu vallajuhtide ning kohalike vallaelanike palvel, sest peagi hakkavad mõlemad omavalitsused menetlema üldplaneeringut ning siis tuleb Nursipalu harjutusala väljaarendamine teravalt päevakorda.

Näidislaskmine oli planeeritud sedasi, et müratase ei jääks tulevikus võimalikule mürale alla, et anda kohalikele elanikele reaalne ettekujutus.

«Kui meie müramõõtmisaparaadid näitavad, et siin lähedalasuvates elamutes on müra tugevam, kui on lubatud sotsiaalministri määrusega, siis me peame harjutusvälja niimoodi planeerima, et saaksime rajada siia müratõkkeid ja teiseks saame relvastuse kasutamist reguleerida, saame kasutada ka vähem relvi,» lükkas kaitseministri nõunik Rauno Veri kohalike hirmud, et harjutusala väljaarendamisega läheb müra valjemaks ja tihedamaks, ümber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles