Narva muusikafestivalil tõstab purjed ka jazzilaev

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Läänemere päike

Baltimaade eredaim päike särab kolmapäevast alates Narvas, sest just sinna kogunevad kümned rahvusvaheliselt tuntud muusikud, luues Eesti ühes kaunimas piirilinnas senikogematu meeleolu. Festivalimelu jagub 21. juulini.

Baltic Sun Fest ehk eesti keeles Läänemere päike on muusikafestival, mis toob ajaloolisesse kindluselinna nii Anne Veski kui ka Alexander Rybaki, nii Kristjan Järvi kui ka Koit Toome

Rahvusvaheline suvine regiooni suursündmus festival Baltic Sun on korraldajate kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks ning muusikapea eesmärk on luua lühikese Eesti suve keskele neli rõõmsat päeva täis päikeselist muusikat ja elamusi, tuues kokku tegijaid ja nautijaid igas (maa)ilmakaarest.

Enam kui 700-aasta Hermanni linnuse hoovi püstitatud välilavale astuvad artistid kõigist Läänemere riikidest. Ent tulijaid on kaugemaltki. Stiililiselt kõlavad nii pop, folk, jazz kui ka rokmuusika. Sekka mahub ka indit ja bluusi.

Muusikapalade kõrvale ja vahelduseks saab festivalil nautida ka värvilist linnaprogrammi:  Narva vaatamisväärsusi saab uudistada ka piki Narva jõge seilates. Jazzjaht viib huvilised ka mereäärsesse suvituslinna Narva-Jõesuusse.

Peakorraldaja Oleg Pissarenko sõnul on "Läänemere päike" ennekõike muusika ja rõõmu festival, kuhu on oodatud kõik, kes naudivad head muusikat, põhjamaa suve ja ehedat melu.

Esimene Baltic Sun toimub EV100 pidustuste raames. Festivali programmiga saab lähemalt tutvuda SIIN. Muusikapeo uudisvoogu saab jälgida SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles