Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
/nginx/o/2011/08/12/705370t1h618c.jpg)
6 portsu
30 min
235 kcal
2 l kanapuljongit (kuubikust)
100 g võid
1 sibul
400–500 g väikesevormilist pastatoodet (risoni vms)
9 porgandit
1–2 dl riivitud parmesani või pecorino-juustu
soola-pipart
hakitud lehtpeterselli
Hoia puljong kuumana. Prae hakitud sibulat suures potis 3/4 võis, kuni see hakkab pruunistuma. Lisa toores kuiv pasta ja kooritud ning jämedalt riivitud porgandid. Prae pannitäit 5 minutit, et ka pasta hakkaks jumet saama. Lisa kruusi haaval puljongit. Iga täie lisamise järel sega rooga ja lase vedelikul täielikult pastasse imenduda. 10–15 minuti pärast on pasta parajalt pehme. Puista juurde parmesan, lisa ülejäänud või ning maitsesta soola-pipraga. Puista üle lehtpeterselli ja lisaportsu juustuga.