/nginx/o/2011/08/12/705378t1he6aa.jpg)
230 kcal
40 min
4–6 portsu
u 800 g valget kalafileed (paltus, heik, tursk vm)
0,5 dl kõrvitsaseemneid
1 sl koriandriseemneid
1,5 dl hakitud värsket koriandrit või peterselli
2 tl vedelat mett
1 laimi mahl
120 g sulavõid
2 hakitud tšillikauna (roheline jalapeñoon kõige parem), kokku u 4 tl
3 keskmist punast sibulat
soola-pipart
serveerimiseks keedetud või aurutatud riisi
Aseta seemned kilekotti ning rulli tainarulliga läbi kile jämedaks puruks. Sega saadud puru poole koguse hakitud koriandrilehtede ja kogu tšilli, mee, laimimahla ning võiga ühtlaseks pastaks. Maitsesta soola ja pipraga.
Kuumuta ahjugrill või kasuta õuegrilli. Tõsta portsjoniteks lõigatud kala ahjuplaadile või grillrestile ning puista ümber sibulasektorid. Nirista pannitäiele 4–5 sl maitsevõid ja puista peale ülejäänud hakitud koriander. Maitsesta soola ja pipraga. Küpseta kala 3–4 minutit mõlemalt poolt. Sibulad võivad ahjus või grillil olla kuni 7 minutit. Serveeri riisi ja järelejäänud maitsevõiga.