Riik tahab pensionide väljamaksmise panna valla õlule

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Pensioniamet soovitab lasta pensioni kanda omavalituse arvele, kes selle siis inimestele välja maksaks. Vallad pole aga selle plaaniga päri.

Ida-Virumaa omavalitsusliit (IVOL) juhib valitsusele saadetud märgukirjas tähelepanu pensioniameti pakutud võimalusele lasta pensionäridel oma pension kanda kohaliku omavalitsuse arveldusarvele, kuigi ükski seadus ei sätesta, kuidas peaks omavalitsus selle rahaga edasi toimima, kirjutab Põhjarannik

«Riik pani kohalikele omavalitsustele järjekordselt lisaülesande, ilma et oleks nendega eelnevalt kokkugi leppinud,» tõdes IVOLi tegevdirektor Urve Erikson.

Eriksoni sõnul tekib sellega seoses hulk probleeme, näiteks kuidas kajastuvad nende pensionide ja toetuste laekumised ja väljamaksmised kohaliku omavalitsuse eelarves; kuidas omavalitsus selle rahaga edasi toimetab?

«Samuti ei tea me ette, kui paljud pensionärid soovivad niisugust väljamakseviisi kasutada - seda saame teada alles siis, kui pensioniamet raha üle kannab,» tõi ta näiteid.

Märgukirjas nimetab IVOL ebanormaalseks olukorda, kus omavalitsusüksused saavad olukorrast teada pensioniameti poolt pensionäridele saadetud kirja vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles