Süüdimõistetud advokaat heideti advokatuurist välja

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Alp.
Toomas Alp. Foto: Liis Treimann

Advokatuuri juhatus otsustas täna, et heidab advokatuurist välja vandeadvokaat Toomas Albi, kuna tema suhtes on jõustunud süüdimõistev kohtuotsus.

Riigikohus keeldus menetlemast Toomas Albi kriminaalasja kassatsioonikaebust ja sellest tulenevalt jõustus tema suhtes süüdimõistev kohtuotsus, teatas Eesti Advokatuur oma pressiteates.

Advokatuuriseadusest tulenevalt heidetakse advokaat advokatuurist välja juhatuse otsuse alusel, kui tema suhtes on jõustunud süüdimõistev kohtuotsus tahtlikult toimepandud kuriteo või muu kuriteo eest, mis teeb võimatuks advokaadina tegutsemise.

Tänavu jaanuaris mõistis Pärnu maakohus Albi süüdi valekaebuse esitamisele ja valeütluste esitamisele kihutamises ning määras talle üheksa kuu ja 28 päeva pikkuse vangistuse kolmeaastase katseajaga.

Süüdistuse kohaselt kihutas Alp koos oma kaitsealuse venna Vladimiriga 2006. aasta suvel Viljandis alaealist noormeest esitama teadvalt valekaebust, nagu oleks politseinik ülekuulamisel lubamatult käitunud. Valekaebuse eesmärk oli panna kahtluse alla kaitsealust süüstavad ütlused, mida noormees ülekuulamisel oli andnud.

Prokuratuuri andmetel kallutasid advokaat ja Vladimir 2006. aasta sügisel Ennu andma sama kriminaalasja kohtueelse menetluse käigus tunnistajana teadvalt valeütlusi, millega kaasnes tõendite kunstlik loomine. Ennu kasutati narkoahelas tankistina teise isiku varjamiseks.

Aprilli keskel tehtud kohtuotsuse kohaselt jäi tuntud Viljandi advokaat Toomas Alp süüdi ka Tallinna ringkonnakohtus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles