Agarus jättis peremehe loodetud kaevutoetuseta

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhta joogivee nimel agaralt tegutsema hakanud mees jäi loodetud toetusest ilma.
Puhta joogivee nimel agaralt tegutsema hakanud mees jäi loodetud toetusest ilma. Foto: Corbis / Scanpix

Raplamaal elav Jaanus Rütman võttis laenu ja laskis endale uue kaevu ehitada, lootes tänavu kaevuprogrammi kaudu saada kaks kolmandikku rahast tagasi, kuid selgus, et liiga aktiivselt tegutsedes oli ta toetuse saamise nõuete vastu eksinud.

Kuuldes veebruaris kaevuprogrammist hakkas Ridakülas elav Jaanus Rütman kohe tegutsema ning juba juuniks oli mehel 50-meetrine puurkaev valmis, kirjutab Nädaline.

Juulis oli ta esimene, kes toetuse saamiseks vallale avalduse esitas. Menetlemisel selgus, et ta on eksinud nõuete vastu, kuna enne taotluse esitamist ja lepingu sõlmimist ei tohi kaevu puurida.

Eelnevalt tehtud kulutustest on nüüd toetusekõlbulikud vaid vee kvaliteedi analüüside, veesüsteemide rajamisega kaasnevate uuringute ja projekteerimise kulud.

«Kõik on väga ilusti tehtud. Kahju, et mees nüüd toetusest ilma jääb,» nentis Rapla valla keskkonnaspetsialist Viktor Beresnev, kes käis kaevuehitamist toetuse taotlemise pärast kontrollimas. «Usinus sai karistada,» tõdes ta.

Kaevu rajamiseks oli Rütman võtnud 100 000 krooni laenu ja lootis kaevuprogrammi abil 66 000 krooni hiljem tagasi saada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles