Hauka laadal inimesele otsa sõitnud juht osutus paadunud rikkujaks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Politsei tegi kindlaks möödunud laupäeval Antslas naisele otsa sõitnud autojuhi isiku, kes osutus ilma juhiloata ning ka varem mitme kannatanuga liiklusõnnetuse põhjustanud noormeheks.

13. augustil kella 23.08 ajal peatas Antslas liiklusjärelevalvet teostanud patrull kontrolliks sõiduki Seat, mille juhil esinesid alkoholi tarvitamise tunnused. Kui mehel paluti esitada juhiluba, sõitis ta kohalt minema ning rammis mõnikümmend meetrit eemal kahte Hauka laada ajaks püsti pandud telki. Seejärel sõitis ta otsa teel jalutanud naisele, hülgas auto ning põgenes sündmuskohalt.

Kuigi liiklusõnnetuse põhjustanud sõidukijuhti politseil kohapeal tabada ei õnnestunud, tegid Võru politseinikud peagi kindlaks, et juhtunu eest kannab vastutust 1989. aastal sündinud mees, kellel puudub mootorsõiduki juhtimise õigus. Noormees on ka varasemalt põhjustanud mitmete kannatanutega liiklusõnnetuse. Meest on korduvalt karistatud nii väärteo- kui ka kriminaalkorras.

Võru patrullteenistuse komissar Varbo Maandi ütles, et antud liiklusõnnetust saab nimetada vägagi õnnelikuks, kuivõrd kergelt sai viga vaid üks isik, samas kui laadaplatsil oli inimesi liikvel rohkem. «On vaid ime, et nemad suutsid sõiduki eest napilt kõrvale põigata,» ütles Maandi.

Tema sõnul kiiret menetlust selles juhtumi puhul oodata ei ole, kuna koguda tarvis on koguda veel mitmeid tõendeid ja selgitada välja õnnetuse täpseid asjaolusid. Süüdimõistmisel võib õnnetuse põhjustanud juhti ees oodata kuni 30 arestipäeva.

Hetkel on liiklusõnnetuse põhjustaja kinni peetud ning ta on süüteo ka üles tunnistanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles