Seitse valda on elektriautosid soovinud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigi poolt soetatav elektriauto Mitsubishi iMiev.
Riigi poolt soetatav elektriauto Mitsubishi iMiev. Foto: SCANPIX.

Esimese kolme päevaga on sotsiaalministeeriumile teinud avalduse sotsiaaltöötajatele elektriautode saamiseks seitse valda.

Seitse kiiremat valda on kokku teinud avaldusi üheksa elektriauto Mitsubishi i-MiEv saamiseks. Taotluse olid täna keskpäevaks ministeeriumile esitanud Kolga-Jaani, Tapa, Konguta, Hummuli, Puka, Väätsa ja Kambja vallad, rääkis sotsiaalministeeriumi meediasuhete nõunik Tiina Ansip Postimees.ee'le.

Eelmisel laupäeval jõustus sotsiaalminister Hanno Pevkuri määrus, mille kohaselt said kohalikud omavalitsused alates pühapäevast esitada taotlusi sotsiaaltöötajatele mõeldud elektriautode Mitsubishi i-MiEv.

Kohalikel omavalitsustel on autode saamiseks aega esitada taotlusi kolme nädala jooksul alates pühapäevast, 14. augustist kuni 3. septembrini 2011. Taotluste esitamise vorm on kättesaadav Riigi Teatajast ja sotsiaalministeeriumi kodulehelt www.sm.ee.

Taotluste rahuldamise või mitterahuldamise kohta teeb sotsiaalminister otsuse kuu aja jooksul arvates taotluste esitamise tähtajast. Taotluste alusel koostatakse jaotuskava ning sõlmitakse ministeeriumi ja toetuse saaja vahel elektriautode tasuta kasutamise leping.

Esimesed 50 Mitsubishi i-MiEv autot jõuavad kasutajateni juba selle aasta novembris. Ülejäänud elektriautod saabuvad Eestisse ja antakse kasutusse järgmise aasta kevadel (ajavahemikul aprill-juuni).

Omavalitsuste sotsiaaltöötajate kasutusse plaanitakse anda ühtekokku 507 Mitsubishi i-MiEv elektriautot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles