Kesknoored: Reformil hakkab mõistus otsa saama

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Keskerakonna Noortekogu teeb murelikuks noorreformlaste argumenteerimatu rünnak Tallinna linnavalitsuse vastu ning üleskutse likvideerida munitsipaalpolitsei ja lõpetada piletita sõitjate trahvimine, parkimise kontroll ning heakorraeeskirjade eirajate korralekutsumine.


Keskerakonna Noortekogu esimehe Siret Kotka sõnul tunduks taoline üleskutse lihtsalt lapsiku praalimisena.

Arvestades, et mõne päeva eest kihutas siseminister kodanikke seaduserikkumisele, veendes inimesi mitte maksma parkimistrahve, aimub reforminoorte avalduse taga kaugeleulatuvam plaan luua pealinna tänavatel seadusetuse õhkkond.

«Kasutades reforminoorte loogikat, tuleks järgmise sammuna kaotada riigipolitsei, kes terroriseerib liiklushuligaane maanteel ning kriminaale tänaval. Tundub, et majanduskliima halvenedes on loobutud liberaalsuse jutlustamisest ning püütakse anarhiat külvates vett sogada,» leiab Kotka.

«Küüniline on süüdistada Tallinna linnavalitsust selles, et noored ja ettevõtlikud lahkuvad välismaale. Emigreerutakse siis, kui ei leita sobivat tööd ega motivatsiooni. Kui taoline massiline noorte ja ajude emigreerumine toimub riigist, mille Reformierakond lubas viia viie rikkama euromaa hulka, tuleb põhjusi otsida praeguse valitsuse möödalaskmistest,» tõdeb Siret Kotka.

«Tallinna linnavalitsus on teinud palju uute töökohtade loomiseks pealinna ning õppimisvõimaluste parandamiseks nii gümnaasiumites kui kõrgkoolides. Noortekeskused, mille avamist reforminoored nõuavad, töötavad juba aastaid edukalt kõigis Tallinna linnaosades.»

«Reformierakonna praktikas on tähtsal kohal olulise teabe varjamine ning avalik hämamine. Näitena meenutagem hiljutist püüet luua infosulg SASi ultimaatumi ümber. Tallinna linnavalitsus soosib vajaliku teabe kohest edastamist ning igakülgset kajastamist meedias, mis kuulub demokraatliku läbipaistva valitsemistava juurde. Muidugi ei mahu see reforminoortele hinge ning nõutakse linlaste teavitamise lõpetamist ja Raepressi sulgemist,» selgitab Kotka.

«Juba läinud aastal, mil valitsus lähtus eelarve koostamisel liigsest eufooriast, jäi Tallinna linnavalitsus pigem konservatiivseks. Aeg näitas selle valiku ettenägelikkust. Ajal kui Tallinn suutis kompetentse fiskaalpoliitika abil jääda positiivse eelarve graafikusse, tabas valitsust ebaõnnestumine,» ütles Siret Kotka.

«Selle taustal pole vaja selgeltnägija võimeid mõistmaks, miks Reformierakond algatab kibestunud rünnakuid linnavalitsuse vastu, kes teab kuidas ka raketel aegadel mõistlikke lahendusi leida.»

«Reforminoorte valest ja vahkvihast läbi imbunud avaldus näitab veelkord, et valitsuskoalitsiooni juhtpartei mõistus hakkab selleks korraks otsa saama. Vähemalt erakonna järelkasvul kindlasti,» arvab Siret Kotka reforminoorte verejanu tagamaad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles