Taevere: heategevus ei peaks jääma ainult jõuludesse

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Rakvere teatri laulvad näitlejad Peeter Rästas ja Üllar Saaremäe kolm aastat tagasi Maarja küla toetuseks toimunud kontserdil «Kuula palun».
Pildil on Rakvere teatri laulvad näitlejad Peeter Rästas ja Üllar Saaremäe kolm aastat tagasi Maarja küla toetuseks toimunud kontserdil «Kuula palun». Foto: Margus Ansu

Kuigi jõulude ajal toimub enim igasuguseid heategevusüritusi, ei peaks Heateo sihtasutuse juhataja Artur Taevere sõnul heategevus piirduma ainult jõuluajaga.

«Viimase viie aasta jooksul on heategevusprojekte juurde tulnud,» rääkis Heateo sihtasutuse juhataja Artur Taevere ETV hommikusaates «Terevisioon».

Tema sõnul on annetuskultuur alles tärkamas ja eri organisatsioonid püüavad leida leidlikke viise, kuidas toetust saada.

Taevere sõnul oli varem heategevus suunataud vaid lastele ja noortele, kes siiani saavad kõige enam raha, aga nüüd on juurde tulnud ka teistsuguseid projekte. Ta tõi näiteks seksuaaltervise liidu, mis teavitab noori, kuidas hoiduda HIVst.

Taevere sõnul saavad järjest enam tähelepanu aasta-aastalt sama teemaga tegelevad organisatsioonid, nagu Maarja küla. «Neid ongi oluline toetada, sest lahendused ei sünni üleöö,» kinnitas ta.

Heateo sihtasutus on koostöös Swedbankiga käivitanud portaali, kus inimene, kes soovib annetada, saab tutvuda erinevate heategevusprojektidega. Selles portaalis leiab nii projektide kirjelduse kui ka nende majandusaasta aruande.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles