Saaremaal pures hundikutsikas poisikest

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hunt.
Hunt. Foto: SCANPIX

10-aastane poisike Armin sai Kaarma valla Tõrise küla Reedika talu õuele tulnud hundikutsikalt mõned nädalad tagasi pureda.

Taluõuele tulnud kutsikas lonkas ühte jalga ja oli väga kõhn, mistõttu andis pererahvas talle süüa, kirjutas Meie Maa. Lisaks käpavigastusele ei suutnud ta joosta ka seetõttu, et oli nõrk. Saba hoiak ja silmavaade andsid aimu, et koer ta pole.

Kohalik jahimees Leino Leps soovitas jahindusspetsialisti kohale kutsuda ning kuniks asjatundja tuleb, pandi kutsikas võrkaiaga piiratud maasikaaeda ja pererahva sugulasest poiss Armin teda valvama.

Poiss, kellele hakkas paarikuine kutsikas kohe meeldima, võttis ta sülle ja kuna loomal oli palju puuke peal, hakkas ta neid ära võtma, ent siis hundikutsikas poissi käest hammustaski.

Kohalik loomaarst Aili Viin soovitas kohe poissi marutaudi vastu vaktsineerida, mida ka tehti.

Sarnaselt kohale kutsutud jahimeestele hindas ka riigimetsa majandamise keskuse (RMK) jahinduse spetsialist Uno Vait looma esmapilgul samuti hundikutsikaks, ent tegemist võis tema hinnangul olla ka hundi ja koera ristandiga, kuid kindlasti mitte koeraga. Loomalt võeti DNA-proov, mis saadeti uurimisele Tartu laboratooriumisse. Nõrk ja vigastatud loom on tänaseks hinge heitnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles