Valitsus suurendas kohakvooti

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalapüügivahendid
Kalapüügivahendid Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Valitsus kiitis heaks Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvel selleks aastaks eraldatud püügiks lubatud koha koguse suurendamise 100 tonni võrra. Senise 600 tonni asemel võib nüüd püüda 700 tonni koha.

«Koha püügikvooti on Eesti kalurite jaoks võimalik suurendada tänu sellele, et kalavarud on heas seisus. Samuti ei saaks kvooti muuta ilma Venemaaga kokku leppimata: kahe riigi vaheline koostöö Peipsi järve osas on pidevalt paranenud. Koos oleme suutnud oluliselt vähendada järvele langevat koormust ning Peipsi seisundi stabiliseerida,» ütles keskkonnaminister Keit Pentus.

Ta lisas, et uue püügikvoodi ära kasutamine tähendab kalurite jaoks võimalust suuremateks sissetulekuteks.

Muudatus tehakse tulenevalt Eesti Vabariigi ja Vene Föderatsiooni valitsuste vahelise kalapüügi komisjoni 32. istungi otsusest ning teadlaste soovituste kohaselt.

Muudatus on vajalik, et võimaldada Eesti kaluritel pikendada püügihooaega. Juunikuu lõpu seisuga oli Eesti praegusest kohakvoodist ära kasutanud juba ligikaudu 60 protsenti ja prognooside kohaselt jätkunuks kvoodist vaid septembri alguseni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles