«Vabaduse laulu» külastaja meelespea

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Vabaduse laul» lauluväljakul.
«Vabaduse laul» lauluväljakul. Foto: SA Tallinn 2011

Tallinna lauluväljakul sel laupäeval toimuva «Vabaduse laulu» korraldajad ootavad kõiki ühispeole ja tuletavad meelde, et selgi peol kehtivad teistelt suursündmustelt tuttavad reeglid.


Kontsert «Vabaduse laul» algab Tallinna lauluväljakul kell 18 ja lõppeb pärast südaööd, lauluväljaku territoorium avatakse aga juba kell 17. Korraldajad soovitavad peole tulla piisava ajavaruga, et leida endale ja oma perele parim koht. Kontserti saab jälgida lava ees püsti seistes, pinkidel ja murul istudes. Ratastoolis inimestele on spetsiaalne ala kontserdi jälgimiseks tuletorni poolsel invatribüünil.

Lisaks heale tujule soovitavad korraldajad kaasa võtta istumisalused, heitliku ilma puhul tuleks vihmavarjule eelistada vihmakeepi, kuuma ilma puhul katta pea ja tarbida piisavalt vedelikke vältimaks kuumarabandust. Samuti tuleks varuda piisavalt sularaha, sest kogu kaubandus toimub kontserdil sularaha eest – lauluväljakul on vaid paar sularahaautomaati ja Swedbanki pangabuss.

Kontserdile ei pääse oma söögi ja joogiga, mis iganes tuli- ja külmrelvade, pürotehnika, laserpulkade, ohtlike ainete ja esemetega, alkoholi ja narkootikumidega, loomadega, jalgrataste, rulluiskude ja ruladega ega tugevas joobes, agressiivselt käituvad või teisi häirivad isikud. Kaasa ei maksa võtta ka suuri kotte või ebavajalikke esemeid. Igaks juhuks on Oru väravas avatud ka tasuta pakihoid.

Arvestada tuleb ka sellega, et aega kulub ka peale kontserti lauluväljakult lahkudes. Seepärast tuleks jätta auto koju ning eelistada kohaletulekuks ühissõidukeid või jalgratast. Mere väravas on avatud Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 jalgrattaparkla, mis on avatud kella 16.45 kuni kella üheni öösel. Mere väravate esises parklas on kohad ka invasõidukitele. Ühissõidukite sõidugraafikut on kontserdipäeval erandkorras pikendatud kella üheni öösel.

Lastevanematel, kes oma väikseid lapsi kaasa võtavad, tuleb jälgida, et võsukesed alati lähedal oleksid. Laste riiete külge või käe peale võiks kinnitada vastupidava paberlipiku koos vanemate kontaktandmetega ning eelnevalt kokku leppida, kuidas käituda, kui rahva seas oma lapsevanemad kaotatakse. Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 infotelkides ning leiubüroos (Oru värava juures, lahti kella üheni öösel; hiljem antakse leitud asjad üle politseile) jagavad vabatahtlikud riietele kleebitavaid silte, kuhu saab samuti oma andmed kirjutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles