Alaealiste tööõnnetuste arv väheneb

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tööinspektsioon

Viimase kolme aasta jooksul on tööõnnetustes viga saanud noorte arv langenud 26-lt kuuele juhtumile aastas

Viimase kolme aasta statistika põhjal on alla 18-aastaste noortega sagedamini tööõnnetusi toimunud majutuse ja toitlustuse, töötleva tööstuse ning kaubanduse valdkonnas.

«Need on ka valdkonnad, kuhu noori enim tööle võetakse. Üldiselt on ka tööõnnetused noortega läbi aastate oluliselt vähenenud,» ütles tööinspektsiooni analüütik Krista Vaikmets

Kui 2008. aastal sai tööõnnetustes viga 26 alaealist, siis aasta hiljem oli see arv viis, mullu sai tööõnnetustes viga kuus alaealist. Töötlevas tööstuses on viimase kolme aasta jooksul tööõnnetustes viga saanud kaheksa, majutuses ja toitlustuses seitse ning kaubanduses viis alaealist.

Tööõnnetuste põhjustena noorte puhul on sagedamini välja toodud ettevaatamatust, samas ka õigete töövõtete mittekasutamist ja kiirustamist. See viitab tööinspektsiooni hinnangul omakorda noorte töötajate puudulikule juhendamisele ja väljaõppele.

Tööinspektsioon kontrollib sel suvel just alaealiste töötingimusi, kus valdkonnas noored töötavad ning kuidas on nende töö korraldatud. Samuti on tähelepanu all, kas noortega on sõlmitud ka korrektsed töölepingud.

«Senise info kohaselt sõlmitakse noortega enamikel juhtudel töövõtulepingud, mille alusel töötamine ei kuulu tööinspektsiooni järelevalve alla. Tööinspektsiooni hinnangul püütakse töövõtulepingu sõlmimisega vältida töötervishoiu- ja tööohutuse seaduse alusel tekkivat tööandja vastutust töötaja töötingimuste eest,» rääkis Vaikmets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles