Enestapurünnakutes Kabulis hukkus kaheksa inimest

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Afganistani pealinnas Kabulis korraldatud plahvatustelaines,  mis olid sihitud Briti Nõukogu esinduse pihta, sai surma vähemalt kaheksa inimest.

Siseministeeriumi pressiesindaja Siddiq Siddiqui rääkis, et hukkus vähemalt 8 inimest, kellest valdav enam on politseinikud. Lisaks sai viga kümme inimest, vahendas AFP.

Kabuli politsei pressiesindaja Hashmat Stanikzai oli varem öelnud, et ohvrite seas on lisaks politseinikele ja kaks tänavat pühkinud inimest.

Viimaste andmete järgi raputas Kabuli viis plahvatust. Politsei oletusel olid vähemalt kaks esimest suitsiiditerroristide kätetöö.

Vastutuse rünnakute eest võttis endale terroriorganisatsioon Taliban, vahendas AFP.

«Täna on meie Suurbritanniast sõltumatuks saamise aastapäev. Nad tunnustasid meie iseseisvumist 92 aastat tagasi. Nüüd nad on meie maa taas okupeerinud, nad peavad meie sõltumatust uuesti tunnustama,» ütles Talibani esindaja.

Esialgsete andmetel järgi raputas Kabuli neli plahvatust, lisaks kostis tulistamist.

Praegu pole teada, kas ohvrite seas on välismaalasi või mitte.

Talibani esindaja sõnul olid rünnakute sihtmärkideks Briti esindus ja ÜRO külalismaja. ÜRO esindaja aga kinnitas, et maailmaorganisatsiooni ehitisi rünnatud pole.

Brittide võimu all olnud Afganistan muutus iseseisvaks aastal 1919 ja täna on seal seetõttu riigipüha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles