Olustvere alajaamas hukkus metallivargile läinu

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olustvere alajaam
Olustvere alajaam Foto: Eesti Energia

Eile õhtul kella poole üheksa paiku toimus õnnetus Olustvere alevikus asuvas Agronoomia alajaamas, kus hukkus metalli varastama läinud inimene.

Alajaamas oli koos paarilisega tegutsenud metallivaras sisse murdnud kahte ruumi, mille ukselukud olid lõhutud. Õnnetuse täpsemaid asjaolusid uurib politsei.

Õnnetuse tagajärjel tekkis poole üheksa paiku kaks lühiajalist elektrikatkestust Suure-Jaani ja Tääksi vahelisel 15-kilovoldisel elektriliinil. Pikaajalisem rike tekkis liinil kell 21.29.

Alajaamas oli alguse saanud ka põleng, mille päästjad suutsid kustutada. Häire peale kohaletulnud Jaotusvõrgu operatiivbrigaad taastas kõigile piirkonna majapidamistele elektrivarustuse kella 1.31-ks.

«Meil on juhtunu pärast väga kahju. Elektriohumärgiga objektid on äärmiselt eluohtlikud, ometi leidub ikka neid, kes mõtlematu teoga endale ja lähedastele traagilisi tagajärgi kaasa toovad,» avaldas kahetsust Jaotusvõrgu juhataja Tarmo Mere.

Mere sõnul toimus Jaotusvõrgu elektrivõrgus paraku ka möödunud aastal kaks elu nõudnud vargusejuhtumit.

Metallivargused elektriobjektidel sagenevad enamasti sügisperioodil, mil pimedas on alajaamade ümbruses lihtsam märkamatult tegutseda. Jaotusvõrk palub kõigil, kes märkavad alajaamade ja elektrikilpide läheduses hilistel õhtutundidel erariietes tegutsevaid kahtlaseid isikuid, sellest teada anda politseile.

Vargused seavad ohtu ka lapsed, kes lahti jäänud alajaama uksest siseneda võivad. Lahtisest alajaama või elektrikilbi uksest palub Jaotusvõrk koheselt teada anda rikketelefonil 1343.

Kõik alajaamade uksed on lukustatud ja neil on elektriohu märgid. Elektriohumärgiga objektid on eluohtlikud, mistõttu tuleb neist kindlasti eemale hoida ja mitte mingil juhul siseneda. Möödunud nädalal toimus õnnetus Tartumaal alajaama katusele roninud noorukiga, kes elektrilöögi tagajärjel sai tõsiseid tervisekahjustusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles