Sisesõda kukutas Kiviõli seiklusturismikeskuse plaani läbi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiviõli tuhamäel toimuvad suviti mitmed motovõistlused.
Kiviõli tuhamäel toimuvad suviti mitmed motovõistlused. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Kiviõli volikogu otsus mitte toetada seiklusturismi keskuse detailplaneeringu muutmise algatamist tõmbab keskuse arendamisele kriipsu peale. Väidetavalt on volikogu otsus seotud endise linnapea tagandamisskandaaliga.

Kiviõli volikogu kukutas neljapäeval kuue vastuhäälega läbi vanale poolkoksimäele rajatava Kiviõli seiklusturismi keskuse arendamise, kuna detailplaneeringus muudatusi tegemata ei saa alustada ei projekteerimist ega ka kompleksi lõplikku väljaehitamist, kirjutab Põhjarannik.

Sihtasutuse Kiviõli Seiklusturismi Keskus juhatuse esimehe Madis Oldi sõnul on eelmine, kolm aastat tagasi kehtestatud detailplaneering aegunud ning volikogu viimane otsus tähendab tema sõnul sisuliselt keskusele kriipsu pealetõmbamist.

Opositsiooni kuuluva Inno Nauri sõnul oli volikogu otsus talle arusaamatu ning tema näeb selle otsuse taga isiklikku n-ö ärapanemist, kuna Madis Oldi kaasabiga paljastati endise linnapea Voldemar Trummi pistisenõudmine.

Detailplaneeringu muutmise vastu hääletanud Anatoli Zõbini sõnul otseselt küll detailplaneeringu muutmise vastu hääletada ei kästud, kuid volikogu esimees soovitas sellele küsimusele mitte kaasa aidata. «Ta andis läbi lillede mõista, kuidas hääletada,» ütles Zõbin.

Volikogu esimees Maksim Danilov, kes ise ei tõstnud hääletamisel kätt ei detailplaneeringu muudatuse algatamise poolt ega vastu, kinnitas, et koalitsioon ühest seisukohta ei võtnud, samuti eitas ta selle seotust endise linnapea pistiseskandaaliga, mille tõttu ta ka ise kaitsepolitseis ülekuulamisel käis.

Olt lubas esitada uue taotluse detailplaneeringu algatamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles