Kehra paberivabrik töötab esialgu vaid jõuludeni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kehra paberivabrik
Kehra paberivabrik Foto: Mihkel Maripuu

Kehra paberivabrik alustas pärast enam kui kuuajast tööseisakut uuesti tootmist, et täita oma klientide tellimused, kuid juba jõulude ajal jäädakse taas sundpuhkusele.

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS-i juhatuse liige Aime-Kersti Kelder ütles, et tehas töötab praegu maksimumvõimsusel. «Alustasime tehase soojendamist juba laupäevast, tehnoloogiline töö algas eile,» sõnas ta.

Samas tunnistas Kelder, et tehase tulevik on jätkuvalt ebakindel. «Täna planeerime tootmist jätkata jõuludeni, kui tellimuste olukord ei muutu, siis paneme tehase jälle ajutiselt seisma,» lausus ta.

Kindlasti teeb paberivabrik ära jaanuarikuuks saadud tellimused, mille maksedki on juba tehtud, et mitte kaotada olemasolevaid kliente. Kelderi sõnul pandigi tehas tööle just selleks, et kliente alles hoida.

«Iga päev toob nii kiireid muudatusi, praegu ennatlik öelda, kaua järgmine seisak kesta võib - võib-olla kolm nädalat, võib-olla poolteist kuud.»

Ehkki paberivabriku tellimusi on kogunenud ka järgnevasse kuusse, ei saa Kelderi sõnul ettevõte teha praegu kulutusi tulevikumaksete arvelt.

Kelderi sõnul otsib ettevõte kokkuhoiuvõimalusi igalt poolt.

Praegu töötab tehas täisvõimsusel ja kõik töötajad on tööl. «Meil on tehnoloogiline liin, nagu ka autovalmistamine: me ei saa tööle panemata jätta roolipanijat või lasta alla panna vaid kolm ratast.»

Juhatuse liige ei välistanud ka võimalikke koondamisi ettevõttes, kuid lisas, et see saab olla vaid abistavatest funktsioonidest, nagu näiteks tehniline tugi. «Protsessi inimesi me ei saa puudutada, kui just nüüd mingi automatiseerimine ei saa ellu viidud, mis võiks paari inimest mõjutada.»

Kehra paberivabrikus on umbes 500 töötajat.

Kehra paberivabrik peatas töö oktoobri lõpus, kui Eesti Gaas lõpetas võlgnevuse tõttu ettevõttele gaasi andmise ja ettevõttel polnud piisavalt tellimusi. Nüüd on ettevõte sõlminud nii Eesti Gaasi kui ka Eesti Energiaga lepped, mille alusel hakatakse võlgu tasuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles