Riigikogu juurde moodustati üliõpilaste toetusrühm

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu.
Riigikogu. Foto: Toomas Huik.

Täna moodustati riigikogu liikmete ja Eesti Üliõpilaskondade Liidu (EÜL) initsiatiivil riigikogu juurde üliõpilaste toetusrühm, mille eesmärk on süvendada dialoogi rahvaesindajate ja üliõpilaste vahel.

Toetusrühma esimeheks valiti Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni liige Ott Lumi ja aseesimeheks Keskerakonna fraktsiooni liige Mailis Reps.

Asutajate hulka kuuluvad veel Peeter Kreitzberg, Aleksei Lotman, Lauri Luik, Silver Meikar, Aadu Must, Heljo Pikhof, Jüri Ratas, Urmas Reinsalu, Taavi Rõivas, Karel Rüütli ja Peeter Tulviste.

«Üliõpilaskonnaga seotud küsimused on täis poliitilisi valikuid, milles parlamendis esindatud erakonnad ennekõike oma poliitiliste veendumuste järgi seisukohti kujundavad. Just praegu, mil Eesti ees seisab vajadus viia ellu mitmeid strateegilisi reforme, on kõrghariduse arengut puudutavates küsimustes oluline saavutada parlamendis esindatud jõudude vahel võimalikult lai konsensus,» sõnas toetusrühma esimees Ott Lumi.

Toetusrühma partneriks on EÜL, kes esindab kõiki Eesti üliõpilasi.

Toetusrühm on abiks üliõpilasi puudutavate seaduste ja määruste välja töötamisel ning ellu rakendamisel.

«Üliõpilased on läbi aegade olnud ühiskonnas aktiivsed ja kutsunud esile mitmeid positiivseid muudatusi. Läbi ühise komisjoni saame rääkida aktiivsemalt kaasa poliitika kujundamisel,» ütles EÜLi juhatuse esimees Joonas Pärenson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles