Autojuhtidel tuleb arvestada maanteel tantsijatega

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lähipäevil võib mitmel pool Eesti teedel näha rahvatantsijaid.
Lähipäevil võib mitmel pool Eesti teedel näha rahvatantsijaid. Foto: Ove Maidla / Postimees

Täna Tallinnast Raekoja platsilt alguse saav TeateTants vallutab kaheksaks päevaks Eesti teed ning autojuhtidel tuleb sel ajal arvestada ajutiste liikluspiirangutega.

«Tantsitakse väga erisugustel maanteedel, on nii suuri maanteid, aga ka külavaheteid,» rääkis TeateTantsu korraldaja Kalev Järvele ERR raadiouudistele.

Kui teatetantsu kolonni taha tekib pikk sõidukite saba, siis Järvela sõnul peatatakse ajutiselt vastutuleva sõidusuuna liiklus ning kolonn lastakse mööda. «Kui tantsukolonn on jõudnud selle sama kohani, kus vastutulev liiklus peatati, siis lubatakse neil uuesti edasi liikuda,» selgitas Järvela ja lisas, et vajadusel peatatakse liiklust kuni 1,5 km ette.

TeateTants algab täna kell 9.30 Tallinnast Raekoja platsilt. Tantsijate kolonn liigub kiirusel 5 km/h ning liiklus täna järgnevatel teelõikudel võib olla häiritud: Raekoja plats-Estonia pst-Kaubamaja-Rävala pst-Tartu mnt-Suur-Sõjamäe-Lagedi-Peningi-Lükati-Alavere-Lehtmetsa-Peedu-Albu.

Tantsijate läbitav marsruut on Tallinna Raekoja plats – Lagedi–Aruküla–Albu–Tapa–Rakvere–Sonda–Kohtla-Järve–Jõhvi–Mustvee–Tartu–Uue-Antsla–Tõrva–Karksi-Nuia–Pärnu–Audru–Virtsu–Kuivastu–Angla–Triigi–Sõru–Emmaste–Suuremõisa–Heltermaa–Rohuküla–Haapsalu–Risti–Koluvere–Märjamaa – Tallinna Raekoja plats.

Suuremahulise tantsuprojekti «Teatetants 2011 käigus läbitakse lakkamatult tantsides ja musitseerides 1000 kilomeetrit Eesti maanteid. Projektist osa umbes 6200 tantsijat.

Tantsijaid saatev turvafirma meeskond hoiab neil silma peal kogu tee vältel, et ohtlikke olukordi ei tekiks. Tantsijaid saadab niinimetatud muusikaauto, mille taga tantsijad liiguvad.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles