Kuumalainet jätkub ka järgmiseks nädalaks

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stroomi rand.
Stroomi rand. Foto: Tiit Tamme

Kuumalainega kaasnev põud teeb meelehärmi nii põllumeestele kui väiksematele aiapidajatele. Lisaks põuale toob kuumalaine ka vastupidist - äikest ja rahet.

Ilmaprognooside osakonna juhtivsünoptik Taimi Paljaku sõnul tuleb see nädal kuum ja tõenäoliselt on selline ka järgmise nädala algus. Nädala esimeses pooles on niiskust vähem ja päikest rohkem, nädala teises pooles tuleb aga õhumass ringiga Musta mere äärest ning suureneb hoovihma ja äikese võimalus.

Paljaku sõnul on Eesti kohal olev kuumalaine tulnud idavoolust, täpsemini Venemaalt. Kuna kuumalaine on pärit mandrilt, on ilm vähese niiskusega.

Ilmavaatluste osakonna asejuhataja Külli Loodna sõnul toob kuumalaine meelehärmi nii põllumeestele kui väiksematele aiapidajatele. Lisaks sellele kaasneb Loodna sõnul kuumalainega ka äike ja rahe. Lapsed ja need, kelle tervis nõrgem on, peaksid Loodna sõnul end sellise kuuma eest hoidma ja jälgima, et nad kaua väljas ei oleks.

Selle aasta rekordkuumus registreeriti 14. mail Kuusikul, kui temperatuur küündis 30,5 kraadini. Selle suve kõrgeim temperatuur valitses aga möödunud nädalavahetusel, kui Jõgevamaal näitas kraadiklaas 30,2 kraadi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles