Teelaiendusele loovutatud maa hind kütab kirgi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa maaomanikud leiavad, et neile maksti loovutataud maa eest liiga madalat hinda.
Saaremaa maaomanikud leiavad, et neile maksti loovutataud maa eest liiga madalat hinda. Foto: Panther Media/Scanpix

Saaremaa Kuressaare-Nasva maantee rekonstrueerimise käigus kooskõlastati varakevadel 26 kinnistuomanikuga osa nende maa loovutamiseks tee alla, kuid nüüdseks on selgunud, maa hindaja on aktides näidanud valesid andmeid.

Maad varakevadel hinnanud LVM Kinnisvara Kuressaare büroo juhataja, kutseline maakler Heidi Puppart on hindamisakte koostades teinud «näpukaid» kinnistuomanike kahjuks, kirjutab Meie Maa.

Nii näiteks avastas üks maaomanik Alfred Idlas, et kuigi tema maatüki lähedal on nii kauplus kui Nasva jõgi, siis hindamisaktis kinnitatakse, et ei poodi ega veekogu läheduses pole.

Kui ta seepeale hindajale helistas, tunnistas Puppart oma eksimust, aga akti ringi ei tehtud, kuigi hindamisel tõstavad maa väärtust nii veekogu kui kauplus.

Kinnisvarafirma LVM teatas Meie Maa uudist kommenteerides, et väide, nagu oleksid nad eksperthinnangut koostades maaomaniku kahjuks eksinud, ei vasta tõele. Küll aga ei saa nad lepingutingimuste tõttu hindamistoimingu käigus kogutud infot ega hindamistulemusi avaldada, nentis firma.

LVM Kinnisvara rõhutas, et tinglikult hoonestamata maatükile leitud turuväärtus on kasutatav ainult äralõike hüvitisväärtuse leidmiseks ja mitte mingiks muuks otstarbeks. Samuti toonitas firma, et kõik eksperthinnangud sisaldavad ümbruse üldist kirjeldust ning kinnistute veel detailsem kirjeldus ei mõjuta hindamistulemust. Samuti ei saa hindaja lisada hindamisakti ühe või teise osapoole soovitud detaile või kirjeldust, selgitas ettevõte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles