Keskerakond: üle 80 protsendi pealinna noortest on Tallinnaga rahul

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored Tallinnas Tammsaare pargis aega veetmas.
Noored Tallinnas Tammsaare pargis aega veetmas. Foto: Peeter Langovits.

Keskerakonna noortekogu peasekretäri Priit Kutseri sõnul viis uuringufirma Saar & Poll kevadel noorte tallinlaste seas läbi küsitluse, mille tulemusel selgus, et üle 80 protsendi pealinna noortest on Tallinnaga rahul.

«Nimelt kehtib reegel, et mida noorem on tallinlane, seda enam on ta oma linnaga rahul, sest kui rahuloluprotsent 20 - 29-aastaste seas on 77, siis 15 - 19-aastaste elanike seas juba tervelt 84,» märkis Kutser partei saadetud pressiteates.« Tallinnasse soovib tulla iga viies eestikeelne ja iga neljas venekeelne noor.»

Kesknoorte peasekretär lisas, et hoopis vabariigi valitsus, mitte Tallinna linnavõim, vajab kardinaalselt uut hingamist.

«Kui tahame, et Eesti oleks atraktiivne, nagu mõni Põhja- või Lääne-Euroopa riik ja noored ei lahkuks kodumaalt, siis on vaja noortele haritud inimestele midagi pakkuda,» lisas ta. «Siiani ei ole meie praegune valitsus suutnud võtta ette midagi, mis haritud noored Eestisse tagasi tooks.»

Kesknoorte arvates on väga õige, et munitsipaalpolitsei nõuab Tallinna linnas korda. «Täna võime näha, kuhu on viinud liberaalne poliitika kurjategijate suhtes justiitsminister Langi eesvedamisel: inimesi tapnud inimesed saavad ainult tingimisi karistada ja palju paadunud kurjategijaid lastakse enne tähtaega vabaks,» sõnas Kutser.

Kesknoorte avaldus tuli vastusena Reformierakonna noortekogu teatele, et pealinna võim vajab tuulutamist, sest ei suudeta välja tulla uute ideedega. Samuti kritiseerisid reforminoored munitsipaalpolitsei ähvardust hakata lume koristamisega jänni jäänud majaomanikke trahvima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles