Politsei alustab kampaaniat «Pätsamine pole popp»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud koos oma maskoti lõvi Leoga.
Politseinikud koos oma maskoti lõvi Leoga. Foto: Toomas Huik

Politsei alustab noortele mõeldud kampaaniat «Pätsamine pole popp», mis selgitab, milliseid tagajärgi varastamine kaasa toob.

Selleks on Põhja politseiprefektuuri tellimusel valminud kolm veerandtunnist lühifilmi, teatas politsei pressiesindaja.

«Õppefilmides jutustavad kolm eri vanuses last, kuidas varastamine ja sellega vahelejäämine nende elu mõjutas,» ütles Põhja prefektuuri preventsioonitalituse komissar Kristel-Liis Kaunismaa.

«Lühifilmides kõnelevaid noori ühendavad häbi ja piinlikkus, mis kaasnes varastamisega vahelejäämisel, ohvrile silma vaatamisel ning oma isa-ema nägemisel,» rääkis Kaunismaa. «Koolist välja viskamine, sõprade kaotamine ja häbi tehtu pärast on asjad, mille peale noored paraku enne vargile minekut ei mõtle.»

«Filmid tuletavad meelde, et mõnikord süütuna ja põnevalt kõlav «pätsamine» on tegelikult kogu ühiskonna silmis reaalsete tagajärgedega seaduslikult karistatav varastamine,» lisas ta.

Filmides astub üles esimese klassi poiss, kes jutustab, kuidas tema ploomivargusega naabritädile vahele jäi. Samuti räägib üks 12-aastane tüdruk, kuidas tema üritas sõbrannadega kaubamajast riiete eest maksmata välja minna. Kolmandas filmis näeme 18-aastast noormeest, kes visati koolist välja, sest ta üritas poest džinni varastada.

Õppefilme hakkavad Põhja prefektuuri preventsioonitalituse töötajad näitama Tallinna ja Harjumaa koolides peetavatel ennetusteemalistel loengutel, mida on kokku aastas üle 1000.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles