Hollywoodi tippoperaator tahaks Saaremaal filmi teha

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Film «Gladiaator»
Film «Gladiaator» Foto: SCANPIX

Selliste Hollywoodi kassahittide nagu «Gladiaator», «Hannibal» ja «Robin Hood» suurepärase kaameratöö autor John Mathieson oli läinud laupäeval Lümanda kultuurimajas kohtumas nendega, keda filmindus ja fotograafia lähemalt huvitavad.

Kaugelt tulnud kuulus mees ei sattunud Saaremaale aga sugugi juhuslikult, sest Suurbritanniast pärit John Mathieson on Lümanda vallaga seotud tänu oma abikaasale Mariale, kelle ema on sündinud Atla külas, kirjutas Saarte Hääl.

Kunagise kodutalu asemele on nüüdseks rajatud korralik suvemaja, kus Mathieson oma perega juba aastaid Saaremaa suve nautimas käib.

Mehe sõnul sooviks ta Saaremaal kunagi mõne filmi teha ja tema väitel oleks «Robin Hood» tulnud siin filmides palju parem film kui Londoni lähedal.

«Sellist valgust on ääretult raske saada, nii et mulle väga meeldiks siin kunagi mõnda filmi teha,» nentis ta ja lisas muiates, et see võiks näiteks olla mõne kohaliku Robin Hoodi lugu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles