Prantsuse lütseum tõusis ühiskonnaõpetuse eksamil parimaks

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna prantsuse lütseumi hoone.
Tallinna prantsuse lütseumi hoone. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Tänavu osutusid kõige edukamateks ühiskonnaõpetuse eksami tegijateks Tallinna prantsuse lütseumi õpilased, kes mullu olid kolmandal kohal.

Prantsuse lütseumis valisid ühiskonnaõpetuse riigieksami 22 õpilast, keskmiseks tulemuseks kujunes 90,3 palli.

Mullune esimene Hugo Treffneri gümnaasium on tänavu teisel kohal (87), kolmandal ja neljandal kohal on vastavalt Miina Härma gümnaasium (85,8) ja Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasium (84).

Paremuselt järgmised on Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasium (84), Tallinna 21. kool (83,9), Tallinna inglise kolledž (82,4), Tallinna reaalkool (81,9), Tallinna Pae gümnaasium (81,6) ja Gustav Adolfi gümnaasium (81,1).

Esikümme ei ole võrreldes 2010. aastaga oluliselt muutunud. Kõige suurema tõusu tegid läbi Miina Härma gümnaasium (kümnendalt kohalt kolmandale) ja Tartu Mart Reiniku gümnaasium (13. kohalt kuuendale).

Ühiskonnaõpetus on valikeksamitest populaarsuselt teine inglise keele järel. Tänavu valis ühiskonnaõpetuse riigieksami 6228 õpilast keskmise tulemusega 67,7 punkti. Alla 20 punkti jäi tulemus 18 õpilasel, maksimumpunktideni ei küündinud keegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles