Geograafiaeksami esikümme erineb märgatavalt mullusest

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abituriendid eksamil. Foto on illustreeriv.
Abituriendid eksamil. Foto on illustreeriv. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Nagu 2010. aastal, nii hoiab ka tänavu geograafia riigieksami parimat keskmist tulemust Tallinna reaalkool 87,7 punktiga. Üldiselt aga erineb esikümme mullusest märkimisväärselt.

Mulluselt 52. kohalt on tänavu kolmandale kohale platseerunud Tallinna Juudi kool (79,8 palli), 53. kohalt kaheksandale Põlva ühisgümnaasium (74,7), 69. kohalt üheksandale Rakvere reaalgümnaasium (73,8)  ning 55. kohalt kümnendale Haljala gümnaasium.

Teised esikümne koolid olid ka mullu eesotsas. Paremuselt teise tulemuse saavutasid tänavu Hugo Treffneri gümnaasiumi õpilased (83,1), neljanda tulemuse said Tallinna prantsuse lütseumi noored (78), kellele järgnesid Pärnu ühisgümnaasiumi (77), Haapsalu gümnaasiumi (76,4) ja Tallinna inglise kolledži õpilased (75,7).

Geograafiaeksam oli tänavu väga populaarne – seda kirjutas 5959 inimest keskmise tulemusega 59,2 punkti. Alla 20 punkti jäi tulemus 56 inimesel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles