Pärnulased protestivad tankla rajamise vastu

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Raeküla rahvas oli esialgu vastu, et bensiinijaama ehituse tõttu lammutatakse endine raudteejaama hoone, vaidluse süvenedes aga asuti üha häälekamalt tõrjuma ka tanklat. Pildil on Raeküla raudteejaama hoone.
Pärnu Raeküla rahvas oli esialgu vastu, et bensiinijaama ehituse tõttu lammutatakse endine raudteejaama hoone, vaidluse süvenedes aga asuti üha häälekamalt tõrjuma ka tanklat. Pildil on Raeküla raudteejaama hoone. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu Raeküla rahvas oli esialgu vastu, et bensiinijaama ehituse tõttu lammutatakse endine raudteejaama hoone, vaidluse süvenedes aga asuti üha häälekamalt tõrjuma ka tanklat.

«Meil on olnud siin eluterve keskkond ja nüüd äkki ma pean oma elamisest loobuma, et keegi teine saaks oma ärilisi huvisid siin teha,» vahendasid ERR Uudised Raeküla elaniku kommentaari «Aktuaalses Kaameras».

Linnaarhitekt Karri Tiigisoon ütles, et rahva vastuseis tanklale oli mõnevõrra üllatuslik, sest tankla ehitatakse Riia maantee sellele poolele, kus elamuid ei olegi.

«Minu seisukoht on see, et siia saab tankla ehitada – küsimus on tegelikult selles, kuidas säilitada see keskkond, mis on praeguseks välja kujunenud,» selgitas Tiigisoon.

Olerexi avalike suhete juht Maily-Maria Kiviselg selgitas, et kui mingil põhjusel ei saa kütusefirma kinnistule tanklat rajada, siis kevadel sõlmitud maa ostu-müügitehing kaotab kokkuleppe kohaselt kehtivuse.

Olerexi tankla rajamisest on korduvalt kirjutanud ka Pärnu Postimees. Tänane ajaleht kirjutas esmaspäevasest kohtumisest, kus Olerex oli kokku kutsunud inimesed, kes tunnevad end puudutatuna jaamahoone võimalikust lammutamisest ja selle asemele kerkivast moodsast kütusetanklast.

«Kuigi Olerex oli kutsunud inimesed arutama vana jaamahoone edasist saatust, kujunes kohtumine rünnakuks tulevase võimaliku bensiinitankla vastu, sest üsna kohe ilmnes, et Olerex ei näe tankla püstitamisel Raekülla jaamahoone säilitamist ega uue ehitisega sobitamist,» kirjutas Pärnu Postimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles