Martin Kala: meeletuse lõpp

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Kala
Martin Kala Foto: SCANPIX

Dominique Strauss-Kahni kaasus: valed, tõed ja nende (ära)kasutamine. Viimaste aastakümnete suurima tähelepanuga ümbritsetud kohtuskäik lõppes selguseta, kes ikkagi valetas, kirjutab kolumnist Martin Kala.

Teab kui mitmendat kuud heitlesime vaielda, kas peaksime jätkama Dominique Strauss-Kahni seksiskandaali lahendamisega või mitte. Pärast lõputut kisa ja kära vabastati Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) endine juht vägistamissüüdistustest.

Pikalt kaheldi hoopis Manhattani Sofiteli hotelli koristaja Nafissatou Diallo usaldusväärsuses ning New Yorgi kohtunik kiitis heaks prokuröride palve süüdistusest loobuda.


Kohtuskäigu puhul olnuks tegu otsekui USA ametiasutuste hoolikalt lavastatud etendusega, mille eesmärgiks on näidata ajakirjanduse kaudu rahvale oma innukust kohaldada seadust, sõltumata kohtualuse poliitilisest kuuluvusest, auastmest või tema vara suurusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles