Päästeamet tahab tulevahetuses lõhutud pommirobotid taastada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pommirobot.
Pommirobot. Foto: Urmas Luik

Päästeamet kavatseb kaitseministeeriumis toimunud tulistamises lõhutud kaks pommirobotit taastada ning esitab siseministeeriumile taotluse eraldada selleks raha valitsuse reservist.

Päästeameti pressiesindaja Martin Vallimäe sõnul on kahe pommiroboti taastamiseks tarvis 7935 dollarit ehk umbes 5500 eurot. Päästeamet on arvestanud summa dollarites, kuna pommirobotid on Ameerika Ühendriikide humanitaarkingitus ja varuosi saab vaid USAst. Tootja pakkumus robotite uutele kaameratele sisaldab ka transporti Eestisse.

Päästeametist läheb taotlus siseministeeriumisse valitsuse reservist raha eraldamiseks eeldatavalt tuleval nädalal. Millal raha eraldamine valitsuses arutlusele tuleb, ei ole veel selge, kuna siseministeerium peab omakorda esitama taotluse rahandusministeeriumile ja rahandusminister viima selle taotluse omakorda valitsusse.

Päästeameti kaks pommirobotit lõhuti 11. augustil kaitseministeeriumis toimunud relvastatud sissetungija intsidendi käigus. Ühe pommiroboti kaamera sai kannatada kaitseministeeriumisse tunginud Karen Drambjani visatud lõhkeseadeldise plahvatuses ja teise kaamera lasi kurjategija puruks tulirelvast.

Armeeniast pärit, kuid Eesti kodakondsust omanud Drambjan tungis kaitseministeeriumisse 11. augusti pärastlõunal. Püstoli ja isevalmistatud lõhkekehadega relvastatud mehe alistamine vältas üle kahe tunni. Drambjan hukkus tulevahetuses, keegi teine tõsisemalt vigastada ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles