Tallinki kaubalaev Sea Wind jõudis Turu lähisetele

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
M/S Sea Wind
M/S Sea Wind Foto: Wikimedia

Ööl vastu teisipäeva tulekahjus kannatada saanud Tallink Silja kaubalaev M/S Sea Wind jõudis öösel puksiiri abil Turu lähistele.


Laev jäi paarikümne kilomeetri kaugusele Turust ja Lääne-Soome rannavalve prognoosi järgi peaks laev pääsema sadamasse enne keskpäeva, vahendas STT.

Laeva masinaruumis puhkes tulekahju ööl vastu eilset ajal, mil Sea Wind oli teel Turust Stockholmi. Õnnetuse ajal viibis laevas 39 inimest, neist 11 olid reisijad. Keegi viga ei saanud.

Praeguste oletuse järgi oli tulekahju põhjuseks kütusevooliku purunemine.

Ajalehe Turun Sanomat järgi leiti sel kevadel toimunud kontrolli käigus laeval mitmeid tuleohutusega seotud puudusi.

Osa laeva tuletõkkeustest ei sulgenud korralikult, mõnda polnud võimalik kinni panna kaugjuhtimise abil. Probleeme oli ka sprinklersüsteemi ja kütusetorul oleva kiirventiiliga, masinaruumis polnud kuulda tuletõrje häiresignaali ja köögis polnud tulekustuteid.

Turun Sanomate andmetel leiti laevast kokku 37 vajakajäämist.

Kontrolli käigus märgati, et masinaruumi põrandaplaadid polnud korralikult kinni ja tööriistad ei olnud nõuetekohaselt kinnitatud.

Rootsi veeteedeameti kontrolliosakonna esindaja Anders Henriksson rääkis ajalehele, et puudujääke oli erakordselt palju.

Tema sõnul oli osa aprillis 2008 leitud puudustest nii tõsised, et laev kutsuti järelkontrolli. Henrikssoni jutu järgi võttis laevafirma Sea Windi merelt ära, puudused kõrvaldati ja kaubalaev läks taas liinile.

Rootsi lipu all sõitev Sea Wind ehitati aastal 1972. Laev läheb järgmine kord kontrolli 30. aprillil 2009.

«Laev on vana, mistõttu on teda keeruline ekspluatatsioonis hoida. Laevafirma on aga näidanud, et tal on ressursse ja oskusi sellega turvaliselt ümber käia,» rääkis Henriksson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles