Järgmisel aastal valmib pealinnas kolm suurt kultuuriobjekti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiek in de Kök
Kiek in de Kök Foto: Toomas Huik

Järgmisel aastal valmib Tallinna linnaeelarve raha abil Kiek in de Köki ja bastionikäikude ühendustunnel ning ekspositsioon, Kadrioru lastemuuseum ning loomaaias lumeleopardi ekspositsioon.

Samuti jätkatakse Salme ja Vene kultuurikeskuste ning lauluväljaku renoveerimist, lõpetatakse lumeleopardi ekspositsiooni ehitus ja afrikaaniumi paksunahaliste maja ehitus.

«Linn jätkab projekti Tallinn Euroopa Kultuuripealinn 2011 elluviimist ja ettevalmistamist,» ütles abilinnapea Kaia Jäppinen.

Kiek in de Köki renoveerimiseks, bastionikäikude ühendamise ning ekspositsiooni «Ajarännak» installeerimiseks on tuleva aasta linnaeelarve eelnõus kavandatud 14 miljonit krooni.

Laiaulatuslike tööde käigus renoveeritakse suurtükitorn täielikult, kust saab alguse uus maa-alune käigutunnel, mis ühendatakse ligi 400 meetri pikkuste ja juba renoveeritud ajalooliste Rootsi ja Ingeri bastionikäikudega. Uus atraktiivne muuseumikompleks - uuendatud ekspositsiooniga Kiek in de Kök koos bastionikäikudega kavatsetakse külastajatele avada tuleva aasta septembris.

Kadriorus Koidula tänavas jõuavad lõpule lastepaviljoni renoveerimistööd ning lastemuuseumi Miia-Milla-Manda rajamine, milleks on linnaeelarve eelnõus ette nähtud 8,5 miljonit krooni.

Lauluväljaku uuendamiseks ja ehitustöödeks on planeeritud 15 miljonit krooni.

Järgmise renoveerimisetapi projektidena kavandatakse tuletorni ja reporteritetorni kapitaalremonti, laulukaare kompleksi välisfassaadi renoveerimist, drenaaži-, soojustus- ja hüdroisolatsiooni loomist, uue Oru WC ehitamist, lauluväljaku pealtvaatajate uue pingistiku ja lisatoolide hankimist.

Loomaaiale on järgmise aasta linnaeelarve eelnõus kavandatud ligi 17 miljonit krooni, millega lõpetatakse lumeleopardi ekspositsiooni ja elevandimaja ehitus.

Samuti jätkub tuleval aastal kirikute renoveerimine, milleks on linnaeelarvest kavandatud 8,5 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles