Tallinn kanaliseerib suure hooga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanalisatsioonitorude paigaldus
Kanalisatsioonitorude paigaldus Foto: Mihkel Maripuu

Tallinnas on sel aastal ehitatud vee- ja kanalisatsioonitorusid pea kolm korda enam kui varasematel aastatel.

Tallinna linnapea Edgar Savisaare sõnul on Tallinna kanaliseerimistöödes toimunud täielik tiigrihüpe.

«Kui varematel aastatel loodi ühiskanalisatsiooniga liitumisvõimalus keskmiselt 600 majapidamisele aastas, siis lõppeval aastal sai ühiskanalisatsiooniga liitumisvõimaluse 1771 kinnistut,» ütles linnapea tänasel linnavalitsuse istungijärgsel pressikonverentsil.

Linnavalitsuse istungil kuulati ära informatsioon Tallinna kanalisatsiooni väljaehitamise kava täitmise kohta.

Abilinnapea Deniss Boroditši sõnul ehitati sel aastal välja vee- ja kanalisatsioonirajatisi kokku 71 761 meetrit, mis on 1520 meetrit enam kui linnavolikogu ehituskavas kirjas.

Boroditši sõnul jätkatakse järgmisel aastal kanaliseerimise kavaga, mille kohaselt rajatakse Nõmme, Kristiine, Pirita, Haabersti linnaosades kokku 945 meetrit veetorustikke, 35 845 meetrit reoveekanalisatsiooni ning 2857 meetrit sademevee kanalisatsiooni.

Aastatel 2001-2007 loodi Tallinna linnas varemasustatud aladel ühisveevärgi ja -kanalisatsiooniga liitumise võimalus kokku 4784 kinnistule.

Kui 2008. aastal loodi liitumise võimalus 1771 kinnistule siis 2010. aasta lõpus, pärast võrkude laiendamise kava täitmist, võimaldatakse kanalisatsiooniga liituda 2981 kinnistul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles