Gruusia sõdurid tahavad tulla Eestisse ravile

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punase Risti kolonn. Foto pole sündmusega seotud.
Punase Risti kolonn. Foto pole sündmusega seotud. Foto: SCANPIX

Gruusia tahab saata augustikuus sõjategevuse käigus viga saanud sõdurid Eestisse ravile, kuid siiani pole kaks riiki leidnud vigastatute raviks sobivat aega.

Gruusia esitas varasügisel taotluse suvises konfliktis vigastada saanud Gruusia kaitseväelaste taastusraviks Eestis, ütles kaitseministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimet Postimees.ee'le.

Tema kinnitusel on kaitseministeerium valmis pakkuma taastusravi võimalusi ministeeriumi haldusalas olevas Seli tervisekeskuses.

Gruusia sõdurite transpordikulude eest oleks maksnud Eesti kaitseministeerium, ravikulud oleksid jäänud tervisekeskuse kanda.

«Tänaseks pole jõutud kokkuleppele aegade osas, mis sobiksid nii grusiinidele kui ka Seli tervisekeskusele, kuid Eesti pool on endiselt vajaduse korral valmis pakkuma taastusravi Selis,» kinnitas pressiesindaja.

Kuna reaalselt pole veel taastusravi toimunud, on ministeeriumi kinnitusel praegu raske rääkida ka patsientide võimalikust arvust või taastusravi rahalistest kuludest.

Gruusia sõdurid on käinud ravil ka teistes partnerriikides.

Eile teatas Läti uudisteportaal novonews, et lõunanaabrite juurde tuleb 21 päevaks taastusravile 30 Gruusia sõdurit. Sõjameeste ravimine läheb Läti riigile maksma ligi 29 000 latti (646 000 Eesti kroon), mis tuleb lõunanaabrite kaitse- ja tervishoiuministeeriumi eelarvest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles