Kõrgeima palgaga linnapea laseb oma töötasu külmutada

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Rikkamate linnajuhtide edetabeli tipus olnud Pärnu linnapea Mart Viistamme palk uuel aastal enam ei tõuse, sest Pärnu linnavalitsus suunas volikokku eelnõu, mille järgi külmutatakse linnapea ja linnavalitsuse liikmete palgad.

Kui seni sai Pärnu linnapea eelmise aasta neljakordset Eesti keskmist palka, siis alates järgmisest aastast hakkab ta saama üle-eelmise aasta neljakordset keskmist palka, teatab Raadio Pärnu.

See tähendab, et tema töötasu jääb samale tasemele. Samaks jääb ka abilinnapea ja linnasekretäri palk, kes saavad 85 protsenti ja linnavalitsuse liikmete palk, kes saavad 80 protsenti linnapea palgast.

Abilinnapea Jane Metsa sõnul ei pea linnavalitsus  õigeks oma palka suurendada, kui ülejäänud ametnike töötasu jääb samaks. Samuti on palkade külmutamise põhjuseks linna majanduslik olukord, mille taustal peaks Metsa sõnul rääkima pigem palkade vähendamisest.

Pärnu linnapea Mart Viisitamm teenib niigi Eesti linnajuhtidest kõige kõrgemat palka, see on koos esindustasuga 61 435 krooni. Volikogu esimehe Ahti Kõo, abilinnapeade Simmo Saare, Peeter Saunpere ja Jane Metsa ning linnasekretär Tiina Rohti kuupalk on 39 266 krooni.

Samal teemal loe ka «Viisitamme palk tõuseb 10 000 krooni võrra», «Kes saab kõige suuremat kuupalka?».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles