Uus-Meremaal päästeti mäekurusse lõksu jäänud eestlane

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väljalõige Uus-Meremaa ajalehest Otago Daily Times - pildil on Andre Lipandi päästjad.
Väljalõige Uus-Meremaa ajalehest Otago Daily Times - pildil on Andre Lipandi päästjad. Foto: Otago Daily Times

Parvega Uus-Meremaa lõunaosas mööda jõgesid matkanud eestlane jäi mitmeks päevaks kaljulõhesse lõksu ning tema abistamiseks korraldati laiaulatuslik päästeoperatsioon.

26-aastane Eesti diplomaat Andre Lipand asus Mount  Aspiringi rahvuspargis jalgsi- ja parvematkale möödunud kolmapäeval ning sihtkohta pidi ta jõudma reedel, vahendasid The Southland Times ja Otago Daily Times.

Lipand arvestas, et matk võib erinevate takistuste tõttu viibida ning leppis seetõttu sõbraga kokku, et kui ta pole naasnud hiljemalt laupäeva õhtuks, tasub teda otsima hakata. Kui Lipand kokkulepitud ajaks tagasi ei olnud, helistaski sõber politseisse ja andis tema kadumisest teada.

Lipandi otsimiseks korraldati laiaulatuslik päästeoperatsioon ning pühapäeva pärastlõunal leiti ta Siberi mäekuru põhjast, kust ta helikopteri abil välja aidati. Lipand oli enda sõnul külmunud, nõrk ja näljane, kuid õnnelik, et ta üles leiti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles