ERR.ee: Loomade Hoiupaik võtab oma toidule pimedate juhtkoerad

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nägemispuudega mees ja tema juhtkoer..
Nägemispuudega mees ja tema juhtkoer.. Foto: Toomas Huik.

Loomade Hoiupaik võtab järgmisest aastast sponsori abiga oma toidule pealinna pimedate juhtkoerad.

Kui mitmed Eesti omavalitsused toetavad nägemispuudega inimeste «silmi» ehk juhtkoeri, siis Tallinn võrdsustab juhtkoera lemmikloomaga ja toetust ei maksa. Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul pole neilt aga kunagi toetust küsitudki, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Pealinnas on kuus pimeda juhtkoera, kes toetust vajaks. Koertele toiduhankimiseks pani õla alla ise peamiselt toetustest elav Loomade Hoiupaik ja nii toidab üht juhtkoera, Maalit juba mitmendat kuud nende koostööpartner Bramham Trade, kes lubab jaanuarist kõik kuus oma toidule võtta.

Mitmed omavalitsused, nagu Tartu, Pärnu, Viljandi toetavad juhtkoeri keskmiselt 500 krooniga kuus; ka Põhja- Eesti Pimedate Ühing on selle esimehe Eduard Borissenko sõnul sotsiaal- ja tervishoiuametilt toetust küsinud, aga neile pole vastatud.

Tallinna abilinnapea Merike Martinsoni sõnul helistas ta ameti peaspetsialistile Malle Ojamaale, kes ütles, et seda küsimust pole mitte kordagi tõstatatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles