Aaviksoo kaotaks seadusest 26-lapselise klassi täituvuse ülempiiri

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridusminister Jaak Aaviksoo.
Haridusminister Jaak Aaviksoo. Foto: Margus Ansu

Haridusminister Jaak Aaviksoo leiab, et klassi täituvuse ülempiiri poleks tarvis seaduses nii rangelt ette kirjutada, nagu see praegu on.

Tallinna mitmed koolid avavad 1. septembril kuni 29-lapselisi klasse, ehkki seadus lubab tavapärase 24 õpilasega klassi arvu koolipidaja loal suurendada vaid maksimaalselt kahe võrra. Haridusminister Jaak Aaviksoo tõdes Postimees.ee’le, et kui nii tõesti on, siis seadusega see kooskõlas kindlasti pole.

Ometigi ei torma ta selle pärast piike murdma: «Mina olen seda meelt, et võib-olla võiks see siiski olla koolipidaja otsustada, kooskõlastatult hoolekoguga. Eestis tasuks arutada seda, et kui lapsevanemad ja kohalik omavalitsus otsustab mingi teise numbri kasuks – usaldaks neid siis ja jätaks selle [seaduses] vabaks,» arvas Aaviksoo.

Tema sõnul ei ole paljudes riikides riiklikult kehtestatud ülempiiri ja sealgi saadakse hakkama. «Alati võivad olla asjaolud, mis ütlevad, et 27 on mõistlik. Miks siis mitte proovida? Aga praegu seadus ütleb niimoodi ja seetõttu ma seda õigeks pidada ei saa.»

«Mina ei usu, et nüüd midagi koolides juhtub, kui seaduses ülempiir kirjas ei ole. Kus siis kohalik omavalitsus käituks vastutustundetult ja topiks ülearu lapsi kooli? Või lapsevanemad ei paneks seda tähele ja teeksid halbu otsuseid oma laste huve silmas pidades? Seda ma ei kardaks,» oli haridusminister julge.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles