Vahipataljonis algas reservõppekogunemine Põhjanael

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reservõppekogunemise Põhjanael logo.
Reservõppekogunemise Põhjanael logo. Foto: Kaitseväe peastaap

Põhja Kaitseringkonna Vahipataljonis algas eile reservväelaste õppekogunemine Põhjanael.

Õppekogunemise eesmärgiks on harjutada jalaväepataljoni formeerimist ja värskendada reservväelaste teadmisi kaitseväe ülesehituse, ohutustehnika, relvastuse, topograafia, sideprotseduuride ja taktika alal, teatas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

Kolme nädala pikkuse õppekogunemise esimeses faasis värskendavad oma teadmisi reservohvitserid, teisel nädalal liituvad nendega allohvitserid, mootorsõidukijuhid ja sidemehed. Reakoosseisu liitumise järel 10. septembril liiguvad Põhjanaelal osalejad Lõuna kaitseringkonda, kus ühinevad aasta suurima õppekogunemisega Siil.

Põhja kaitseringkonna reservväelased viivad läbi lahinglaskmised Klooga, Männiku ja keskpolügooni laskeväljadel.

Lõuna kaitseringkonnas algab aasta suurim õppekogunemine Siil pataljoni suurusele üksusele 4. septembril ja kestab kaks nädalat. Õppekogunemise käigus lasevad reservväelased käsitulirelvadest Nursipalu harjutusalal ning suuremakaliibrilistest relvadest Sirgalas Ida-Virumaal. 14.-16. septembrini harjutavad reservväelased koostegevust erinevates lahinguliikides Põlvamaal Kaagvere ja Hänike vahelisel alal.

Kaitsevägi kutsub sel aastal õppekogunemistele üle 5000 reservväelase. Mais värskendasid reservüksused oma teadmisi ja oskusi kaitseväe aasta suurimal õppusel Kevadtorm. Augusti alguses korraldas Viru jalaväepataljon ühenädalase õppekogunemise transportöör Bandwagen juhtidele. Praegu kestab Viru jalaväepataljonis tankitõrjeüksuse õppekogunemine, järgmisel nädalal algab Kirde Kaitseringkonnas suurtükiväelaste õppekogunemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles