Lugeja: turistid jäävad Ahtri tänaval lõksu

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lugeja pilt Ahtri tänava ülekäigukohast.
Lugeja pilt Ahtri tänava ülekäigukohast. Foto: Tallinnapostimees.ee lugeja

Tallinnapostimees.ee lugeja sõnul jäävad turistid Ahtri tänavat ületades lõksu ning ta soovitab seal uue ülekäigu maha joonida või piirdeid panna.

Lugeja märkis, et sadama poolt tulevad turistid ületavad Ahtri tänava sadamapoolsed sõidurajad seal olevast ülekäigurajast. Kui nad on aga läbinud kahe sõidusuuna vahel oleva ala, siis teisel sõidusuunal samas kohas ülekäigurada pole (vaata ka juurdelisatud pilte, mis selgitavad sealset liiklusolukorda).

Lugeja väitel ei hakka aga päevas umbes 50-100 turisti otsima lähedal olevat ülekäigurada, vaid ületavad Ahtri tänava sealsamas ehk ülekäiguks mitte ette nähtud kohas. Ta pakub välja kolme lahendust: kas eemaldada põhjapoolsel teel olev ülekäigurada või lisada lõunapoolsele teele ülekäigurada või lisada lõunapoolse tee serva piire.

Pealinna liikluse eest vastutav abilinnapea Jaanus Mutli lausus, et transpordiameti spetsialistid on olukorraga kohapeal tutvunud ja leiavad, et merepoolset ülekäiku ei ole mõtet likvideerida, sest sellele ülekäigukohale viib sadamast tulev jalakäijate tee.

«Ületades merepoolse suuna sõiduteel on jalakäijatel võimalik suunduda kas vasakule või paremale ja seal umbes 50 m kaugusel ületada Ahtri tänav olemasolevatel ülekäiguradadel,» sõnas ta.

Pakutud ülekäigurada ei ole võimalik rajada Rotermanni keskuse poolsele sõidusuunale, sest soovitud ületuskohale puudub mere poolt juurdepääs ja kvartali-keskuse poolse sõidutee vastasserval on haljasriba ja seal puudub võimalus jalakäijatel liikuda, lisas ta.

«Seega olemasoleva liikluskorralduse ja ülekäigukohtade muutmist ei ole ilma tee-ehituseta ja soolalao kinnistult läbipääsu rajamata võimalik teha,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles