Poisid peavad tutvuma naistetöödega ja vastupidi

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil mobiilikoti tegemine
Pildil mobiilikoti tegemine Foto: Kristjan Teedema

Juba lähitulevikus kehtima hakkav uus riiklik õppekava näeb ette, et tööõpetuse tundides tuleb poistele õpetada ka naistetöid ja tüdrukutele omakorda meestetöid.

Saaremaa ühisgümnaasiumi õppealajuhataja Marek Schapel peab säärast muutust igati mõistlikuks ja kasulikuks, kirjutas Saarte Hääl.

«Uus õppekava näeb ette kümne protsendi tundide osas rühmade vahetamist, mis tähendab, et poistele tuleb tööõpetuse tundides õpetada ka naistetöid ja samal ajal tutvuvad tüdrukud veidi meestetöödega,» selgitas Schapel.

Järelikult peaks juba lähitulevikus olema poistel üldhariduskoolides võimalik õppida kokanduse ja õmblemise algeid, tüdrukutel aga näiteks seda, kuidas naela seina lüüa.

«Poisid-gümnasistid on viimasel kahel aastal oma kevadise praktika ajal õppinud tüdrukute tööõpetuse õpetaja juhendamisel õmblema oma nime, sest sõjaväes läheb sellist oskust ehk vaja, tüdrukud aga tegutsesid praktika ajal poiste tööõpetuse õpetaja juhendamisel,» lisas Schapel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles