Prokurör taotleb Suklesele tapmise tellimise eest šokivangistust

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maakohtus alanud kohtuprotsess ärimees Andrus Suklese kuulutati mehe eraelu kaitseks kinniseks.
Harju maakohtus alanud kohtuprotsess ärimees Andrus Suklese kuulutati mehe eraelu kaitseks kinniseks. Foto: Raigo Pajula

Riigiprokurör Steven-Hristo Evestus taotles eile Harju maakohtu kinnisel istungil ärimees Andrus Suklesele mõrvakatse eest kolmekuulist šokivangistust.

«Riigiprokurör taotles kohtult tema karistamist 4 aasta ja 6 kuu pikkuse vangistusega, millest lühimenetluse tõttu arvatakse maha üks kolmandik,» sõnas riigiprokuratuuri pressiesindaja Kadri Tammai Postimees.ee’le.

«Järele jääb 3 aastat, millest prokurör taotleb 3 kuud reaalselt ärakandmiseks ja 2 aastat 9 kuud tingimisi kolmeaastase katseajaga,» lisas pressiesindaja.

Suklese kaitsja Küllike Namm palus mõista tema kaitsealune õigeks.

Andrus Suklese kriminaalasja arutati kohtus lühimenetluses, kohtuistungid kuulutati eraelu kaitseks kinniseks.

Harju maakohus kuulutab otsuse välja 7. oktoobril kell 12, otsuse kuulutamine on avalik, teatas kohtu pressiesindaja Kristina Ots.

Suklest süüdistatakse teise inimese tapmisele kihutamise katses, mille eest on ette nähtud karistus 6-15 aastat vangistust.

Süüdistuse järgi maksis Sukles 2010. aasta augustis oma endise äripartneri Tullio Libliku tapmise toimepanemise eest ettemaksuna 1000 eurot ning andis tapmise täideviijale sihtmärgi fotod ning muu teo täideviimiseks vajaliku informatsiooni. Ülejäänud summa pidi tapja saama pärast teo täideviimist. Tapmiseks palgatu tegi politseiga koostööd ning kuriteoplaan jäi realiseerumata politseiametnike sekkumise tõttu.

Tullio Libliku advokaat Maria Mägi märkis eilse viimase kohtuistungi järel, et Suklese kohtuasja puhul on tegemist väga tõsise juhtumiga, mida ei saa pisendada ärimeeste omavaheliseks tüliküsimuseks. «Kriminaalsete sepitsuste ärilise vaidlusena eksponeerimine on paljusid eksitanud. Tegelikult ei ole Max Kinnisvara siiani esitanud Saarte Investeeringu vastu ühtegi nõuet.,» ütles Mägi.

Ta meenutas, et kohus on juba varem Suklese laimu ja sõimu Libliku aadressil õigusvastaseks tunnistanud. «Lisaks oma endise äripartneri suhtes ebaseaduslike tegevuste kavandamise ja laimukampaania on suutnud Andrus Sukles oma elava esituslaadiga paraku ka meediat manipuleerida,» leidis Mägi. «Usaldame kohut ja loodame õigele ja õiglasele kohtuotsusele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles