Kooliõpilased saavad homme tasuta Meremuuseumi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennusadam merepäevade ajal.
Lennusadam merepäevade ajal. Foto: Peeter Langovits

Kõik koolilapsed on 1. septembril eriti oodatud Lennusadamasse osalema suure unistuste laeva joonistamises ja külastama maailma suurimat jääaurikut Suur Tõll.


Kell 18 algab Lennusadamas joonistamise aktsioon, mille käigus valmib koolilaste abiga Lennusadama muuseumi uus eksponaat – unistuste laev, teatas muuseumi turundusjuht Triin Visnapuu.

Selleks on paberile kantud allveelaev Lembitu kontuurid, mille sisse saab igaüks joonistada oma unistuste laeva. Joonistus antakse seejärel üle Lennusadama muuseumi kogusse ning pannakse üles järgmisel aastal avatavasse muuseumisse. Seega saab ise kaasa lüüa muuseumieksponaadi loomisel.

Lennusadama ekspositsiooni juhi Ott Sarapuu sõnul tahab muuseum kutsuda inimesi koos endaga tegutsema. «Tahame teha uut muuseumi inimestega koos, kuni selleni välja, et üks eksponaat saab olema külastajate endi tehtud,» viitas ta unistuste laeva joonistusele.

Joonistamisel saavad ühtmoodi osaleda nii väikesed kui suured, kaasa tuleb võtta värvimisvahendid ning lennukatest ideedest tulvil pead.

Koolilastele on Meremuuseumi näituste külastamine sel päeval tasuta. Lennusadamas pääsevad lapsed jäämurdjale Suur Tõll, samuti on lastele tasuta sissepääs Paksu Margareetasse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles