Valitsus lükkas Inglise kolledži spordihoone rahahädadele õla alla

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglise kolledži spordihoone
Inglise kolledži spordihoone Foto: Peeter Langovits

Vabariigi valitsus otsustas täna anda lisaraha Inglise kolledži spordihoone rajanud sihtasutusele ning alandas sihtasutuse omafinantseeringu määra eurotoetuse saamisel.

Valitsuses täna heakskiidu saanud otsuse kohaselt suurendatakse projektile mõeldud maksimaalset toetussummat 12 miljonilt kroonilt 15,7 miljoni kroonini ja vähendatakse minimaalset omafinantseeringu määra seniselt 62 protsendilt 34 protsendini.

Peaminister Andrus Ansip tõi valitsuse pressikonverentsil välja kaks asjaolu, miks raha anti. Esiteks kujunes Narva lasteaia Päikene renoveerimine arvatust odavamaks ning teisalt läks kolledži spordihoone rajamine plaanitust kallimaks.

Kooli lastevanemate loodud Inglise Kolledži Sihtasutuse mured said alguse sellest, et arhitektuuribüroos Kõresaar & Kotov projekteeritud unikaalse hoone maksumuseks pidi kujunema kuni 47 miljonit krooni, lõpphind oli aga ligi 78 miljonit.

Sihtasutus oli spordihoone püstitanud ehitusfirmale Skanska EMV veel oktoobrikuus umbes 20 miljonit krooni võlgu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles