Tallinna südamesse rajatud aiamaast sai integratsiooniprojekt

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue Maailma aed.
Uue Maailma aed. Foto: Uwe Gnadenteich

Uue Maailma Seltsi rajatud peenramaa ühendas seal kandis elavat eesti ja vene kogukonda ning tarastamata ja valvamata peenramaa  pääses ka rüüstajate küüsist.

Veel hiljuti korrusmajade vahel süstlaid ja odekolonnipudeleid peitnud põõsastiku asemele mais rajatud peenramaa Uue Maailma linnajaos Kristiina ja Videviku tänava kandis toimis kogu suve üle igasuguste ootuste hästi, kirjutab Õhtuleht.

Aiamaa tõmbas ligi kohalikke, kes muidu kuidagi seltsi tegevuses kaasa ei lööks. «Siin aastakümneid elanud vanemad vene naised olid algul arglikud ja häbenesid, aga õnnestus ikkagi selgeks teha, et võtta võib, aga teistele peab ka jääma,» seletab Madle Lippus. Ta usub, et tegelikult võtsid prouad värsket peenralt ilmselt varemgi, aga pidasid seda pättusemaiguga tegevuseks.

Kui sel suvel hoolitses kastmise ja rohimise eest väiksem aktivistide rühm, siis loodab Lippus, et järgmisel suvel õnnestub peenarde hooldamisse kaasata rohkem inimesi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles