Tsahkna: eelarvekärbe jääb ikkagi alla 2 miljardi

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna.
Margus Tsahkna. Foto: Photo Factory

Riigikogu rahanduskomisjon lööb eelarvekärpe lukku sel esmaspäeval, kusjuures kärbe jääb tõenäoliselt 2 miljardist kroonist väiksemaks, võttis IRLi peasekretär Margus Tsahkna kokku komisjoni tänase koosoleku otsused.


Ta meenutas, et Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) pakkus üleeile välja võimaluse kärpida ligi 2,5 miljardi krooni jagu riigieelarvet ning seda eelkõige valitsemiskulude, mitte poliitikate osas.

«Selles mahus kärbe meie koalitsioonipartnerite toetust ei leidnud ning see tuleb oluliselt väiksem,» ütles Tsahkna Postimees.ee'le. «Ma arvan, et see suurusjärk on kaks miljardit krooni või alla selle.»

Tema sõnul jõuti täna ka seisukohale, et loobutakse plaanist külmutada osa järgmise aasta riigieelarvest, et saaks hiljem otsustada, kas seda kasutada või mitte. N-ö blankoveksli asemel otsustati jätta taolised küsimused vajadusel hiljem riigikogu lahendada.

Tsahkna lisas ka, et koalitsiooni eelarvekärped tema hinnangul ei kõiguta. «See on kõige viimane asi, mida on üldse mõtet praegu teha. Seepärast kärbe ka nii suur ei ole, et see on koalitsioonivalitsus. Otsus langeb konsensuse alusel.»

Tsahkna teatas teisipäeval pärast seda, kui IRL oli teinud täiendavaid ettepanekuid riigieelarve koomale tõmbamiseks, et koos SKT korrigeerimisest tuleneva 1,1 miljardiga võib kärbe ulatuda 2,5-2,6 miljardi kroonini.

Rahanduskomisjon arutab esitatud eelarvekärpeid veel esmaspäeval ning 10. detsembril läheb asi otsustamiseks riigikogu suurde saali. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles