Tallinna rannavalvurid andsid suvel pea 500 korda esmaabi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvitajad Stroomi rannas
Suvitajad Stroomi rannas Foto: Margus Kruut

Tallinna rannavalvurid tõmbasid täna joone alla suvehooajale, mil rannalistele ligi 500 korral esmaabi osutati.

1. juunist kuni 31. augustini osutas Tallinna supelrandades rannapäästeteenust AS G4S. Haabersti linnaosas tegutses rannapääste Harku järve supluskohas ja Kakumäe rannas, Pirita linnaosas Pirita rannas ja Põhja-Tallinnas Stroomi rannas ning Pikakari rannas.

Rannahooajal osutati viies supelrannas esmaabi kokku 468 korral. Uppumisjuhtumeid ei olnud, küll aga päästeti uppumisohust kaks last. Suveperioodil fikseeriti randades 2718 avaliku korra rikkumist ja politsei väljakutseid registreeriti kokku 20.

Korduvalt tuli rannavalvuritel abistada rannas oma vanemaid kaotanud lapsi – suve jooksul viisid rannavalvurid vanematega kokku 38 rannas eksinud last.

Rannavalveteenus läks 2011. aastal linnale maksma 181 253 eurot.

Rannalisi mullusest vähem

Vahelduva ilmaga suve tõttu oli randade külastatavus mõnevõrra väiksem kui eelmisel aastal. Pirita rannas registreeriti maksimaalne külastajate arv ehk 12 000 inimest juulikuus, 29. nädalal.

Samal nädalal registreeriti kõige rohkem külastajaid (10 000 inimest) ka Stroomi rannas. Kakumäe randa tuli kõige rohkem suvenautijaid, 1200 inimest, juuni viimasel nädalal.

Kolme kuu keskmine veetemperatuur oli 17 kraadi, kõige soojem suplusvesi oli suve läbi Harku järves.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles